Csak pár fokos lehűlés jön – a következő napokban is kellemes idő várható

Nyugat felől hűvösebb levegő érte el a Dunántúlt, így ott ma már „csak” 20 fok közelében tetőzik a hőmérséklet, ugyanakkor a Dunától keletre továbbra is 24-29 fok közötti hőmérséklet a jellemző. Szombaton délután eleinte még a napsütés lesz túlsúlyban az ország nagy részén, majd a késő délutáni óráktól egyre több gomolyfelhő képződhet, és eleinte elszórtan, este, illetve éjszaka átmenetileg többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. (Legnagyobb eséllyel a középső, északi és a nyugati megyékben.)

Vasárnap

eleinte a Dunántúlon, délután inkább a középső és keleti megyékben alakulhatnak ki elszórtan záporok. Emellett legalább néhány órás napsütés mindenhol valószínű. Továbbra is gyakran lesz erős az északnyugati szél. Kicsit felfrissül az idő, de így sem lesz hideg: délután 20-24 fok várható.

Hétfőtől-szerdáig

kellemes májusi időjárásra van kilátás 23-24 fok körüli maximum hőmérsékletekkel. A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, amelyekből elszórtan szinte mindegyik nap számíthatunk záporokra, zivatarokra, de a hét közepe felé fokozatosan csökken a csapadék esélye.

Csütörtök-péntek környékén

átmenetileg ismét több helyen van esély záporokra, és néhány napra 20 fok köré gyengülhet a nappali felmelegedés.