Átmenetileg hűvösebbre fordul az idő

Északnyugat felől 4-5 fokkal hidegebb léghullámok érkeznek fölénk, így csütörtökön már országszerte az átlagosnál kissé hűvösebb időjárásra kell készülnünk.

Szerdán

főleg a középső és keleti megyékben fordulhatnak elő további hevesebb záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében, majd estefelé fokozatosan gyengül a csapadékhajlam. A Dunántúlon a gyakran borongós, szeles időben inkább már csak gyengébb záporok vagy időszakos kisebb esők fordulnak elő. Egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél, amivel a Dunántúlt már hűvösebb levegő árasztja el: ott 20 fok körül, ettől keletre még 22-26 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön

a néhány órás napsütés mellett gyakran borítják majd gomolyfelhők az eget, és elszórtan fordulnak elő ezúttal már gyengébb záporok. Szeles, kissé hűvös idő lesz: 18-20 fok közelében alakulnak a maximumok.

Pénteken

már hosszabb időszakokra kisüthet a Nap, és az időnkénti felhősödésből csak helyenként alakulnak ki záporok. Kicsit melegszik a levegő: délután 20-22 fok körüli hőmérséklet valószínű.

Szombattól

egyre több napsütés, egyre melegebb időjárás valószínű: eleinte 24, majd 26, a jövő hét első felében pedig már 28-29 fok körüli nyárias melegre van kilátás.