Szerdáig száraz, egyre melegebb idő, aztán pár fokos lehűlés és záporok

A hét első felében további felmelegedés valószínű. Kedden és szerdán már egyre többfelé 30 fok fölé melegedhet a levegő, majd a hét közepén egy gyenge hidegfront érinti térségünket, de csak pár fokos lehűlést hoz.

Hétfőn és kedden

továbbra is túlnyomóan napos, nyárias idő lesz, azonban kedden főleg az északi és nyugati megyékben már több gomolyfelhő jelenhet meg az égen, és az északi, illetve nyugati határ mentén nem kizárt egy-egy nyárias zápor, zivatar. Tovább fokozódik a meleg: hétfőn 28, kedden pedig már 30 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

A hét közepén gyenge hidegfront

Szerdán kezdetben még sokat süt majd a Nap, aztán a nyugat felől közeledő front hatására egyre gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet, és főleg délutántól már elszórtan záporokra, zivatarokra is számíthatunk, de a front előtt még fülledt, meleg idő lesz 30-31 fok körüli hőmérsékletekkel.

Csütörtökön a front mögött csak kisebb felfrissülés  valószínű: még így is 26-27 fok körüli nyárias meleg várható, azonban többször zavarják gomolyfelhők a napsütést, és elszórtan továbbra is kialakulhatnak záporok.

A hét második felében ismét melegszik az idő

Pénteken és szombaton ismét a napsütés kerül túlsúlyba, csökken a csapadék esélye, és újból 28-30 fok köré melegedhet a levegő, majd vasárnap-hétfő környékén egy újabb hidegfront érinthet bennünket, ami nagyjából 5 fokos lehűlést és záporokat, zivatarokat hozhat magával.