Ilyen időjárás valószínű júniusban

Úgy tűnik, hogy változatos, mozgalmas időjárást hoz a nyár első hónapja, emellett kellemes, napsütéses, sőt kánikulai időszakokban is bízhatunk. Az asztrológiai prognózisok szerint az alábbiakra lehet számítani:

Június 1-4

Nagy valószínűséggel kellemes, egyre melegebb, igazi nyárias időjárás várható. Kezdetben 28, majd 30-31 fok körüli maximumokkal. A Sok napsütés mellett helyenként fordulnak elő hűsítő záporok, zivatarok.

Június 5-7

Eleinte a Dunántúlon, később országszerte visszaesik a hőmérséklet, és ebben az időszakban nagy eséllyel számíthatunk többfelé esőkre, záporokra, zivatarokra. Kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Átmenetileg az átlagosnál pár fokkal hűvösebbre fordulhat az idő.

Június 8-14

A lehűlés után ismét melegedő tendencia valószínű. Az átlagosnak megfelelő (25 fok körüli), vagy annál néhány fokkal melegebb, változékony időjárásra van kilátás. Gyakoriak lehetnek a záporok, zivatarok. (Az időszak vége felé fokozódhat a felmelegedés és a fülledtség.)

Június 15-20

Ebben a periódusban az átlagosnál hűvösebb, szeles, gyakran csapadékos napokra van esély.

Június 21-25

Egyre melegebb, fülledt, kánikulai időjárás valószínű, 30 fok körüli, vagy a feletti hőmérsékletekkel. 24-25-e környékén lehet a legmelegebb, és ekkor már nagy eséllyel záporok, heves zivatarok is kialakulhatnak.

Június 26-30

A hónap végét, illetve július elejét a hullámzó hőmérsékletek jellemezhetik, de összességében megmaradhat az átlagosnál melegebb tendencia. Az 1-2 napos száraz, meleg időszakokat zivataros, és kissé hűvösebb napok követhetik. Legnagyobb valószínűséggel 29-e körül alakulhat ki többfelé csapadék.