Hűvösebb éjszakák, mérsékelten meleg nappalok jönnek

A kedden éjszaka átvonult hidegfront mögött az eddigieknél hűvösebb légtömegek árasztották el térségünket. A következő napokban csak lassan, fokozatosan emelkedik majd a hőmérséklet, a kánikula egyelőre nem tér vissza. Szélsőségektől mentes, kora nyárias időjárás valószínű.

Szerdán

a nap hátralévő részében a kevés napsütés mellett sok felhő borítja majd az eget, és elszórtan kisebb esőre, záporra is számíthatunk. 18-25 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön

a hűvös hajnal (9-14 fok) után délutánra 23-24 fok köré melegszik a levegő. Eleinte sok lesz felettünk a felhő, és főleg a keleti megyékben szórványosan gyenge esők, záporok előfordulhatnak, majd nyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, és kisüt a Nap.

Pénteken

már sok napsütésre, száraz, kellemes időre van kilátás. Hajnalban többfelé süllyedhet kevéssel 10 fok alá a hőmérő higanyszála, délután viszont 26-27 fok közelében alakul a hőmérséklet.

A hétvégén

kellemesen meleg, 24-29 fok közötti maximumok várhatóak. Szombaton több, vasárnap kevesebb felhő lesz majd az égen, és nagyobb eséllyel szombaton fordulhatnak elő helyenként záporok.