Nyárias és őszies időjárást is hozhat a következő egy hét

Változékony időjárásra számíthatunk az előttünk álló héten. Csütörtökig még inkább a 25-30  fok közötti tartományban alakul majd a maximum hőmérséklet, péntektől azonban hűvösebb napokra van esély.

Hétfőn

időnként gomolyfelhők és fátyolfelhők zavarják a napsütést. A Késő délutáni, kora esti óráktól kezdődően egy közeledő gyenge hidegfront miatt a nyugati és északi országrészben már elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A front előtt még 27-32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedden

hajnalban megerősödő északnyugati széllel átvonul a gyenge hidegfront, azonban csak elszórtan okozhat záporokat, zivatarokat. Kedden napközben már csökken a felhőzet. Napos, friss, tiszta idő lesz 24-29 fok közötti maximumokkal és élénk északnyugati széllel.

Szerdán és csütörtökön

alapvetően kellemes, szélsőségektől mentes nyárias időjárás valószínű 26-27 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel. A napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, amiből helyenként alakulnak ki nyárias záporok.

Pénteken

záporokkal, zivatarokkal és erős széllel hidegfront éri el térségünket, amely mögött legalább 1-2 napra jelentősebben visszaeshet a hőmérséklet. A hétvégén, illetve a jövő hét első felében mérsékelten meleg/hűvös, változékony időjárás alakulhat ki. A lehűlés mértéke és tartóssága a következő napokban már egyre pontosabban látszik majd.