Egyre valószínűbb, hogy hétvégére lehűlés jön

Az asztrológiai prognózisok alapján már hetek óta körvonalazódik, hogy június közepére az átlagosnál hűvösebb, szeles, változékony időjárás alakulhat ki. Most már a meteorológiai modellek is lehűlést mutatnak, így egyre nagyobb az esély arra, hogy az eddigiekhez képest legalább néhány napra jelentősebben visszaesik a hőmérséklet. Ez pedig pont az előttünk álló hétvégén várható.

Csütörtökig még kellemes időjárás lesz

Szerdán és csütörtökön még nem sok változást tapasztalhatunk. A sok napsütést időnként gomolyfelhők zavarják majd, de ezekből csak helyenként fordulhat elő frissítő nyárias zápor. Délutánonként általában 27 fok közelében alakul a hőmérséklet.

A hétvégén átmenetileg búcsút inthetünk a strandidőnek

Pénteken egy markáns hidegfront éri el térségünket. Nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, miközben megerősödő északnyugati széllel hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, így kezdetben a Dunántúlon, estére már keleten is visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton szeles, gyakran felhős, hűvös időjárás valószínű elszórt záporokkal és 20-22 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap a hideg hajnal után még mérsékelt marad a nappali felmelegedés. A jövő héten azonban fokozatos melegedés várható: a hét közepétől kánikulára van kilátás.