Milyen időjárást hoz június második fele?

Az asztrológiai prognózisok alapján június második felében már megérkezhetnek az idei év első igazán forró napjai, emellett azonban zivatarokban sem lesz hiány, és átmeneti lehűlésre is van esély.

A hónap közepén átmeneti erősebb lehűlés

Június 15-én még 28 fok körüli, kellemes, napos időjárásban lesz részünk, majd 16-án egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, ami mögött június június 17-ére jelentősebb lehűlés várható: 20-22 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés. A szeles időben gyakori felhősödésre, szórványos záporokra számíthatunk. Június 18-án, vasárnap a hideg reggel után  a szombatinál már kissé magasabb maximumokat mérhetünk, de még mindig nem lesz igazi strandidő.

Június 19-25: ismét melegedés valószínű

A hónap közepi lehűlés után valószínűleg melegedés kezdődik, és a 20-25-e közötti időszakban már kánikulai napokra van esély. A napsütés mellett a fülledt időben záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak. Különösen 24-25-e környékén hevesebb viharok alakulhatnak ki, és ekkor átmeneti lehűlés érkezhet majd.

(Megjegyzés: A június 22-25-e közötti napokra a szokásosnál kisebb az előrejelzés beválási esélye.)

Június 26-30: változékony, nyárias idő

A hónap végén néhány naponta változó időjárásra van kilátás. 26-27 körül inkább száraz, napos, egyre melegebb, 28-29 körül átmenetileg záporokra hajló, kissé hűvösebb, majd a hónap legvégén ismét egyre melegebb idő következhet.