Hétvégére átmenetileg búcsút inthetünk a strandidőnek

Pénteken nyugat felől hidegfront éri el térségünket, ami mögött hétvégére alaposan visszaesik a hőmérséklet. Ráadásul a gyakran erős szél is tovább rontja majd a hőérzetet, így ezúttal nem a nyaralóknak kedvez majd a hétvége időjárása.

Pénteken

nyugat felől beborul az ég, és délelőtt a Dunántúlon, délutántól már inkább a középső-, majd a keleti megyékben számíthatunk többfelé záporokra, zivatarokra, miközben nyugaton a front mögött már elkezd felszakadozni a felhőzet. A szél északnyugatira fordul és egyre inkább megerősödik. Északon és nyugaton már csak 23, délen és keleten még 28 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton

a front mögött országszerte szeles, hűvös időjárás valószínű felhőátvonulásokkal és szórványos záporokkal. (Nagyobb eséllyel a keleti megyékben lehet többfelé csapadék.) Délután is csupán 18-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

lassú javulás kezdődik, de még mindig mérsékelt (23-24 fok körüli) lesz a nappali felmelegedés. A néhány órás napsütést továbbra is gyakran zavarják majd gomolyfelhők, amelyekből elszórtan – főleg a keleti országrészben – kialakulhatnak záporok.

Hétfőtől

fokozatosan melegszik az időjárás, a hét közepére már visszatérhetnek a 30 fok körüli maximumok, de ezzel együtt a nyárias zivatarok esélye is növekszik.