Nagyon hosszú hőhullám jöhet: a jövő héten már 38 fokos forróságra van esély

Az asztrológiai prognózisokban hetekkel ezelőtt körvonalazódott, hogy a június 21-25-e közötti időszakban megérkezhetnek az idei év eddigi legmelegebb napjai. Ez már biztosan bekövetkezik, sőt egyre valószínűbb, hogy a nyár első hőhulláma tartósabb lesz a vártnál, a jövő héten pedig tovább fokozódhat a forróság.

Szerdán

egy nagyon gyenge hidegfront súrolja térségünket, így gyakrabban zavarják majd gomolyfelhők a napsütést, és szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki, nagyobb eséllyel keleten. Ez a front nem hoz érzékelhető lehűlést: 28-33 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtöktől – június 29-ig

alapvetően tartósan forró, fülledt időszak valószínű. Az éjszakák egyre kevésbé hoznak felfrissülést, délutánonként pedig kezdetben 33 fok körül, a jövő hét első felében már inkább 35-36 fok környékén alakulnak a maximumok. Előreláthatólag június 28-29-e körül tetőzhet a hőhullám, amikor helyenként akár 38-40 fok közelébe is kúszhat a hőmérő higanyszála. A fülledt, rendkívül meleg időben időnként helyi záporok, zivatarok hozhatnak átmeneti felfrissülést. (Legnagyobb eséllyel az előttünk álló hétvégén kell erre számítani.)