Továbbra is kánikula, pénteken többfelé heves zivatarokkal

Tovább folytatódik a hőség, de pénteken már több helyen kell záporokra, zivatarokra számítani, mivel a közelünkben halad el egy gyenge hidegfront. Ez a front hozzánk jelentős lehűlést nem hoz, csak zivatarok idejére frissülhet fel átmenetileg a levegő.

Pénteken

Kezdetben az ország északi felén, majd később többfelé alakulnak ki heves záporok, zivatarok  erős széllökésekkel, amiket lokálisan felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Ettől függetlenül marad a hőség, 30-36 fok között tetőzik a hőmérséklet. (Zivatarok környezetében jöhet átmeneti felfrissülés.)

Szombaton

kevesebb helyen van esély zivatarokra, ismét a napsütés lesz túlsúlyban. Folytatódik a kánikula 30-35 fok közötti maximumokkal.

Vasárnap

egy újabb, gyenge hidegfront érinti térségünket, emiatt ismét megnő a heves záporok, zivatarok esélye. Az ország nagy részén marad a 30 fok feletti hőség, ugyanakkor az északi és nyugati megyéket pár fokkal hűvösebb légtömegek érhetik el.

A jövő hét első felében

fokozatos felmelegedésre, erősödő kánikulára számíthatunk . Kezdetben 30-32, majd egyre inkább 35 fok környékén alakulhatnak a maximumok. A hét elején még inkább a napsütéses, száraz időjárás lesz jellemző, majd a hét közepén a fülledt, meleg időben ismét növekszik a záporok, zivatarok esélye. Előreláthatólag csütörtök környékén jöhet legkorábban jelentős felfrissülés.