Hétfőtől ismét perzselő napsütés és fokozódó hőség

A vasárnap érkezett gyenge hidegfront csak átmeneti felfrissülést hozott magával. Hétfőtől ismét a napsütés kerül túlsúlyba és egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk.

Hétfőn

a felhős reggel után délnyugat felől fokozatosan csökken a zárt felhőtakaró, és az ország nagy részén már sokat süt majd a Nap, de az északkeleti és keleti megyékben kezdetben még több felhő lehet az égen, és ott kialakulhat elszórtan zápor, zivatar. Délután 28-33 fok várható.

Kedden

a sok napsütést kevés gomolyfelhő zavarja, amelyekből csak helyenként fordulhat egy-egy frissítő zápor. Tovább melegszik az idő: 31-35 fok valószínű.

Szerdán

tetőzik a hőség: a perzselő napsütésben 32-37 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála. A fülledt, meleg időben délután már növekszik a helyi záporok, zivatarok esélye.

Csütörtökön

A napsütés mellett már gyakoribb gomolyfelhősödésre, és többfelé záporokra, zivatarokra kell készülni. A Dunántúlon egy árnyalatnyit enyhülhet a forróság: ott 28-30 fok körül, az ország középső és keleti részén még 31-36 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Péntektől-vasárnapig

előreláthatólag az északnyugat felől terjeszkedő hideg léghullámok fokozatosan kiszorítják térségünkből a forró légtömegeket. Több alkalommal is előfordulhatnak záporok, zivatarok, miközben nyugatról kelet felé haladva fokozatosan csökken a hőmérséklet. A hét legvégére már országszerte felfrissülhet az időjárás.