Frissebb, szélsőségektől mentes nyárias napok jönnek

Július 1-jén hajnalban volt holdfázis-váltás, a növekvő Hold elérte a félhold állapotát. Ma kezdődik az első negyed. Ezzel párhuzamosan jelentősen átalakult időjárásunk: az elmúlt 24 órában északnyugat felől frissebb, hűvösebb légtömegek árasztották el Közép-Európát. A kánikula egyelőre nem tér vissza, de így is kellemes, mérsékelten meleg, nyárias napokra van kilátás.

Szombaton

északkeleten is fokozatosan csökken a zárt felhőtakaró, és eláll az eső. Délután napos-gomolyfelhős, friss, tiszta idő lesz 22-27 fok közötti hőmérséklettel. A késő délutáni, esti órákban a nyugati megyékben ismét előfordulhat egy-egy zápor.

Vasárnap

A napsütést gyakran zavarják majd gomolyfelhők, amelyekből főleg a Dunántúlon alakulhatnak ki szórványos záporok. Szeles, mérsékelten meleg idő várható: reggel 12-17, délután 23-28 fok valószínű, de a nyugati megyékben pár fokkal hűvösebb is lehet.

A hét elején még átlagos nyári idő, majd erősödő felmelegedés

A jövő hét első napjaiban még többnyire 25-27 fok környékén alakulnak a maximumok: kellemes, szélsőségektől mentes nyárias időjárás lesz sok napsütéssel, időnként gomolyfelhőkkel, egy-egy helyi záporral.

A hét közepére aztán visszatérhetnek a 30 fok körüli hőmérsékletek, azonban csütörtök környékén egy közelünkben vonuló hidegfront érintheti térségünket, így ekkor ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, és pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet. (Ezekre a napokra egyelőre nagy az előrejelzés bizonytalansága.)