Hétfőig tovább melegszik az idő, országos hőség jön

A következő két napban az itt lévőnél egy kicsit még forróbb légtömegek érkeznek fölénk, így tovább fokozódik a hőség. Keddtől aztán mérsékelt lehűlés valószínű, de még így is kánikula várható.

Vasárnap

A sok napsütés mellet ismét gomolyfelhők képződnek, és délután elszórtan újból számíthatunk frissítő záporokra, zivatarokra. Az ország nagy részén 30-35 fok közötti hőség lesz, csak északkeleten lehet ennél pár fokkal hűvösebb.

Hétfőn

az enyhe éjszaka után délutánra már 32-37 fok közé emelkedik a hőmérséklet. A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és a fülledt, meleg időben ismét szórványos záporok, zivatarok alakulnak ki.

Kedden

északnyugat felől egy kicsit hűvösebb léghullámok érkeznek, de alig lesz érezhető a lehűlés: még ekkor is 29-34 fok közötti kánikula valószínű elszórtan kialakuló záporokkal.

A jövő hét közepén

fokozatosan tovább mérséklődhet a nappali felmelegedés, miközben növekedhet a csapadék valószínűsége, de a lehűlés mértéke és tartóssága még nagyon bizonytalan. A jövő hét második fele időjárásának beválási esélye jelenleg az átlagosnál jóval alacsonyabb.