A forró hétkezdet után a hét második felében átmenetileg fellélegezhetünk

Nagyon forró időjárással kezdődik ez a hét: várhatóan a hétfő lesz a hét legmelegebb napja, de kedden és szerdán is csak alig mérséklődik a hőség. Egyre valószínűbb, hogy csütörtöktől hűvösebb léghullámok érkeznek, így néhány napra az egész országban felfrissülhet az idő.

Hétfőn

tetőzik a hőség, délutánra 32-38 fok közé emelkedik a hőmérő higanyszála. (Északkeleten lesznek az alacsonyabb értékek.) A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből eleinte elszórtan, késő délutántól-estétől már több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Kedden és szerdán még csak pár fokos lehűlés várható

Kedden 30-36, szerdán pedig 28-34 fok közötti maximumokat mérhetünk, tehát az időjárás kánikulai jellege továbbra is megmarad. A többórás napsütés mellett mindkét nap számíthatunk több hullámban is záporokra, zivatarokra.

Csütörtöktől-vasárnapig

már jóval frissebb légtömegek érhetik el térségünket, így mindenhol megszűnik a hőség, de mind a lehűlés mértékében, mind pedig a csapadék mennyiségében még mindig van némi bizonytalanság. A legvalószínűbb az, hogy a 24-30 fok közötti tartományban alakul majd a hőmérséklet. Úgy tűnik, hogy szombaton lehet a leghűvösebb, amikor nagyobb eséllyel fordulhatnak elő záporok.

A jövő hét elején

jóval nagyobb valószínűséggel ismét erős felmelegedés következhet, gyorsan visszatérhet a kánikula.