Csütörtöktől pár napra felfrissül az idő: 25 fok körüli kora nyárias meleg lesz

Szerdán éjszaka megérkezik az a hidegfront, amely mögött már érezhetően felfrissül a levegő az egész országban: a hét második felében hűvös éjszakákra és mérsékelten meleg, 25-26 fok körüli délutánokra van kilátás.

Szerdán éjszaka

a nyugat felől érkező hidegfront hatására fokozatosan beborul az ég, megerősödik az északnyugati szél, és nyugat felől egyre többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani, helyenként felhőszakadás kíséretében. Az északnyugatira forduló szél megerősödik.

Csütörtökön

a hidegfront mögött nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a Nap, de délelőtt a keleti megyékben még előfordulhat csapadék. Délután már országszerte friss, tiszta, szeles, napos időnk lesz 25-26 fok körüli hőmérséklettel.

Pénteken

a hűvös (10-12 fok) reggel után napközben sokat süt majd a Nap, és ismét 25-26 fok közelében alakulnak a maximumok. A késő délutáni, esti órákban kezdődhet felhősödés.

Szombaton

egy tőlünk északra elvonuló felhő-és csapadékzóna miatt kevesebb napsütésre, gyakoribb felhősödésre van esély, és elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok. Az északi megyékben a korábbiaknál egy kissé hűvösebb (20-23 fok) lehet, míg az ország nagy részén továbbra is a 25 fok körüli értékek lehetnek jellemzőek.

A hét legvégétől ismét melegedés kezdődik

Vasárnap már egyre szárazabb légtömegek érkeznek térségünkbe. Ekkor még csak néhány fokos, a jövő hét elejétől viszont erőteljes felmelegedés kezdődik: gyorsan visszatérhet az országos kánikula.