Péntektől már növekszik a zivatarok esélye, de marad a kánikula

Pénteken

egy közelünkben elhaladó gyenge hidegfront miatt a napsütés mellett gyakori lesz a gomolyfelhőképződés, megélénkül az északnyugati szél, és elszórtan, főleg az ország északi és keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az ország nagy részén marad a kánikula, 30-36 fok közötti maximumokkal, de az északnyugati területeken 1-2 fokkal hűvösebb lehet ennél.

Szombaton

a többórás napsütést ismét gyakran zavarják majd gomolyfelhők, amelyekből délutántól szórványosan kell hűsítő záporokra, zivatarokra készülni. Az enyhe, 20 fok körüli hajnal után délutánra 34 fok köré melegszik a levegő.

Vasárnap

egy kicsit tovább fokozódik a hőség: 32-38 fok közötti értékeket mérhetünk. A fülledt, meleg időben helyi záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak. (Kevesebb helyen, mint szombaton.)

Hétfőn

Nyugat felől hidegfront érkezik, amely egyre többfelé okozhat záporokat, heves zivatarokat. Az ország nagy részén még 30-35 fok közötti kánikula valószínű, a Dunántúl nyugati felét azonban már hűvösebb légtömegek árasztják el.

Kedden

a hidegfront mögött a szeles időben országszerte felfrissül a levegő: kellemes, 26-27 fok körüli hőmérséklet várható. Kezdetben még többfelé lehetnek záporok, majd csökken a felhőzet.