Keddre jelentősen felfrissül az idő, 8-10 fokkal hűvösebb levegő érkezik

Lassan véget ér a hőség. Hétfőn nyugat felől egy markáns hidegfront közelíti meg térségünket, amely keddre át is vonul felettünk, így mindenhol jelentősen visszaesik a hőmérséklet és megszűnik a kánikula.

Hétfőn

kezdetben még lesznek hosszabb napos időszakok, majd egyre több felhő borítja az eget, amelyekből eleinte főként a Dunántúlon, délutántól már egyre többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra. Helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Az ország nagy részén még 30-36 fokos kánikula lesz, azonban az északnyugati, nyugati megyékben már kissé hűvösebb lehet ennél.

Kedden

eleinte még borongós idő valószínű többfelé esőkkel, záporokkal, majd nyugat felől fokozatosan csökken a zárt felhőtakaró, és megszűnik a csapadék. Az erős északnyugati széllel hűvösebb légtömegek árasztják el az egész országot: délután már csak  25 fok közelében alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön

a front mögött még mérsékelten meleg időjárás valószínű friss éjszakákkal és 26 fok körüli délutánokkal. A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, amelyekből szórványosan kialakulhatnak záporok.

Péntektől

ismét fokozatos melegedés és egyre több napsütés várható. A hétvégére visszatérhet a strandidő.