Péntekig tart a frissebb, mérsékelten meleg időjárás

A következő néhány napban azoknak kedvez majd az időjárás, akik nehezen viselik a hőséget. Péntekig frissebb éjszakákra és mérsékelten meleg, kora nyárias hangulatú nappalokra számíthatunk. Hétvégén aztán ismét erős felmelegedés kezdődik.

Szerdán

a keleti területeken kevesebb, nyugat felé haladva azonban egyre több felhő zavarja majd a napsütést, és legnagyobb eséllyel a Dunántúlon számíthatunk esőkre, záporokra, zivatarokra. Reggel 11-16 fokig hűl le a levegő. Délután a felhősebb Dunántúlon 21-24 , ettől keletre 25-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken

a néhány órás napsütést még gyakran zavarják gomolyfelhők, amelyekből szórványosan mindkét nap előfordulhatnak záporok. Az éjszakák továbbra is frissek lesznek, napközben pedig csütörtökön 25, pénteken már 27 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétvégére visszatér a strandidő

Hétvégén délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk: kezdetben 28, majd 30 fok körüli strandidőre van kilátás. A sok napsütés mellett főleg vasárnap van esély nyárias záporokra, zivatarokra, de ezúttal lehűléstől már nem kell tartani. Sőt a jövő hét első napjaiban egyre nagyobb valószínűséggel ismét beköszönt az országos hőség.