Egyre valószínűbb, hogy hamarosan jön az újabb hőhullám

Továbbra is úgy tűnik, hogy a mostani felfrissülés csak átmeneti. Szombattól jelentős átalakulás kezdődik időjárásunkban: délnyugat felől afrikai eredetű, egyre forróbb légtömegek érik el térségünket, így egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a jövő hét elejére újra beköszönt az országos hőség.

Csütörtökön

a kevés napsütés mellett még gyakran beborul az ég, és szórványosan továbbra is előfordulnak esők, záporok. Egyelőre hűvösebb lesz az ilyenkor szokásosnál: délután 20-25 fok várható.

Pénteken

már hosszabb időszakokra kisüt a Nap, és csak helyenként alakulnak ki záporok. A nappali felmelegedés pedig 25-30 fok közé erősödik.

Szombaton

visszatér az igazi strandidő. Sok napsütés, kevés felhő és 29-30 fok körüli nyárias meleg valószínű.

Vasárnap

tovább fokozódik a hőség, már 30-35 fok közötti országos kánikulára van kilátás, ugyanakkor a fülledt, meleg időben átmenetileg ismét növekszik a nyárias záporok, zivatarok esélye, mivel egy gyenge hidegfront halad el a közelünkben.

A jövő hét első felében

a korábbiaknál is forróbb, afrikai eredetű, száraz léghullámok érhetik el térségünket, így felhő is alig lesz az égen, miközben egyre tikkasztóbb, 35 fok körüli országos hőség alakulhat ki.