Most egy olyan hétvége jön, amikor megjavul, nem pedig elromlik az idő

Az előttünk álló hétvégére nem lesz igaz az az elmélet, miszerint „mindig a hétvégére romlik el az idő.” Az elmúlt néhány nap frissebb, hűvösebb időjárása után péntektől fokozatos javulás kezdődik, így sokak örömére pont a hétvégére tér vissza a napsütéses strandidő.

Pénteken

már hosszabb napos időszakokra számíthatunk, időnként azonban még megnövekszik a felhőzet. Ezekből a felhőkből a korábbiaknál jóval kevesebb helyen és kisebb mennyiségben, főleg az északi-északnyugati megyékben alakulhat ki egy-egy zápor. A hűvös (11-16 fok) éjszaka után délutánra már 25-30 fok közé melegszik a levegő, ami éppen megfelel a július végén szokásos értékeknek.

Szombaton

megérkezik az igazi strandidő. Az éjszaka még kellemesen friss lesz, napközben viszont a sok napsütés és a délnyugat felől érkező melegebb léghullámok hatására 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Csapadék nem valószínű.

Vasárnap

már a hajnal is enyhébb lesz, délután pedig 30-34 fok közötti kánikula várható.  A strandidőt csupán az árnyékolhatja be, hogy ezen a napon átmenetileg több gomolyfelhő lehet az égen, amelyekből szórványosan nyárias záporok, zivatarok pattanhatnak ki, de ezek inkább frissítő jelleggel hatnak majd. A jövő hét elején ugyanis forró, száraz légtömegek érkeznek fölénk.