Szombaton még „csak” 30 fokos meleg lesz, utána legalább 6 napig tartó hőség

A következő egy hétben semmi nem állja majd útját az afrika felől érkező forró légtömegeknek. Napról-napra egyre melegebb időjárásra számíthatunk, komoly hőhullám éri el Európa jelentős részét.

Szombaton

még kellemesen friss (15 fok körüli ) reggelre ébredhetünk, napközben viszont a sok napsütés és a fölénk áramló meleg levegő hatására már 30 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Egy jó darabig ez lesz az utolsó, elviselhetően meleg nap.

Vasárnap

már az éjszaka is enyhébb lesz, délután pedig 30-35 fok közötti kánikulára kell készülni. A sok napsütés mellett átmenetileg kicsit több gomolyfelhő jelenhet meg az égen, amelyekből nagyobb eséllyel a Dunántúlon fordulhat elő elszórtan egy-egy hűsítő zápor, zivatar.

Hétfőtől – péntekig

perzselő hőségre, sok napsütésre van kilátás. Az éjszakák egyre kevésbé hoznak felfrissülést, délutánonként pedig általában 35 fok körüli forróság várható. ( Sőt a hét második felében, különösen péntek környékén többfelé akár 40 fokot is mérhetünk majd, de a legmagasabb maximumokban még van bizonytalanság.) Annak viszont nagy a valószínűsége, hogy legalább péntekig tartós, országos kánikula lesz.