Messze még a felfrissülés, a hét vége felé már rekordközeli forróság várható

Továbbra is úgy tűnik, hogy tartós lesz a mostani hőhullám, sőt a következő napokban még tovább fokozódik a forróság, és akár hőmérsékleti rekordok is dőlhetnek majd.

Szerdától – vasárnapig

sok napsütés, perzselő hőség várható, amit csak kevés gomolyfelhő színesíthet. Ezekből a felhőkből a hét második felében az északi, valamint nyugati megyékben élők bízhatnak egy-egy helyi zápor, zivatar kialakulásában, de nem ez lesz a jellemző. Éjszakánként már az ország egyre nagyobb területén marad 20 fok felett a hőmérséklet, délutánonként pedig általában 34-40 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtöktől kezdve akár  új napi hőmérsékleti rekord is születhet majd, hiszen az augusztus 3-6-a közötti időszakban a feljegyzések kezdete óta eddig 40 fok környékén volt a legmagasabb hőmérséklet. 

A jövő hét első napjaiban megszűnik az extrém forróság, de marad a kánikula

Augusztus 7-9-e között északnyugat felől néhány fokkal hűvösebb levegő szivároghat térségünkbe, így nyugatról kelet felé haladva lassan, fokozatosan elkezdhet mérséklődni az extrém hőség, de várhatóan még így is országszerte a 30-36 fok közötti tartományban marad a hőmérséklet. A kánikula tehát nem szűnik meg. A fülledt, meleg időben ugyanakkor már erősebb gomolyfelhőképződésre és elszórt zivatarokra számíthatunk.

Augusztus 10-e körül

várhatóan már egy markánsabb hidegfront érhet el bennünket , amely kisöpörheti térségünkből a forró, afrikai eredetű légtömegeket, így ekkor országszerte jelentősen felfrissülhet az időjárás.