Van-e esély még újabb hőhullámra? – időjárási kilátások a nyár végéig

Ez a nyár eddig rendesen kitett magáért, ami a hőségnapokat illeti, hiszen éppen a negyedik hőhullámot éljük át, amely különösen extrém mértéket ért el. A kérdés az, hogy mire számíthatunk a nyár hátralévő részében? Vajon van-e még esély további hőhullámokra a következő egy hónapban?

Nézzük, milyen esélyeink vannak a nyár utolsó heteire az asztrológiai prognózisok szerint!

Augusztus 4-10

A mostani hőhullám augusztus 4-én pénteken tetőzik, de szombaton (32-39 fok) és vasárnap (30-38 fok) is nagyon meleg lesz. Vasárnap délutántól egy közeledő hidegfront előtt egyre többfelé fordulhatnak elő hűsítő záporok, heves zivatarok, amelyek hétfőre átmenetileg 26-28 fok köré frissíthetik fel a levegőt.

Ez a front ugyanakkor gyenge lesz ahhoz, hogy tartós felüdülést hozzon, hiszen tőlünk délre-délkeletre még marad bőven a forró levegőből, ami augusztus 8-10-e között ismét fölénk sodródhat, így újból visszatér a kánikula.

Augusztus 11-19-e között

már változékonyabb időjárás valószínű, hullámzó hőmérsékletekkel, több alkalommal csapadékkal. 11-14-e között inkább frissebb, az átlagosnak megfelelő vagy annál kissé hűvösebb, míg 15-17-e között megint emelkedő, az átlagosnál magasabb hőmérséklet következhet. 18-a környékén van ismét nagyobb esély záporokra, zivatarokra és átmeneti – valószínűleg kisebb – lehűlésre.

Augusztus 19-e után

aztán még egyszer megmutathatja az erejét az idei nyár. Az augusztus 19- szeptember 2-a közötti periódusban kedvező feltételek látszanak egy újabb, több napig tartó kánikulai időszakra.