Szerdától újra beköszönt az országos hőség

A következő két napban folytatódik az erős felmelegedés. A keddi kellemes, 30 fok közeli meleg után a hét közepére ismét beköszönt az országos hőség.

Szerdán

a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő adhat árnyékot. Egy-egy hűsítő zápor esetleg a nyugati határ mentén fordulhat elő kis eséllyel.  A hajnali 15-20 fokról délutánra már 32-37 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön

tovább melegszik a levegő: 34-39 fok közötti forróságra kell készülni. Sokat süt majd a Nap, de a késő délutáni/esti órákban az északnyugati-nyugati megyékben már előfordulhatnak elszórtan frissítő zivatarok.

Pénteken

nyugat felől megközelíti térségünket a következő hidegfront, azonban előreláthatólag a front és a csapadékzóna csak nagyon lassan halad majd kelet felé, így az ország nagy részén még kitarthat a 35 fok körüli hőség. A nyugati-északnyugati megyékben ugyanakkor már mérséklődhet a forróság.

Hétvégére megérkezik a változás

A hétvégi hidegfront átvonulásának idejében még van bizonytalanság. Most a legvalószínűbb jövőkép az, hogy szombaton nyugat felől fokozatosan egyre nagyobb területen elkezd megszűnni a kánikula, miközben egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A keleti, délkeleti megyékbe ugyanakkor lehetséges, hogy kicsit később, csak vasárnapra érkezik meg a jelentős felfrissülés.