Ilyen időjárás valószínű a következő 10 napban

Az előttünk álló 10 napos időszak legmagasabb hőmérsékletei valószínűleg a következő két napban várnak ránk, azonban ettől függetlenül még bőven van esély strandidőre.

Augusztus 9-11

országos hőség lesz, 32-39 fok közötti maximumokkal és sok napsütéssel, de 11-én pénteken a nyugati-északnyugati országrészt már pár fokkal hűvösebb levegő érheti el elszórt zivatarokkal. (Egy-egy helyi zápor már szerdán és csütörtökön sem kizárt a nyugati határ mentén.)

Augusztus 12-13

Nyugatról kelet felé haladva fokozatosan felfrissül az időjárás, megszűnik a kánikula. A hidegfront útját záporok, zivatarok és erős szél kíséri. 22-28 fok közé mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Augusztus 14-17

Ismét fokozatos melegedés valószínű, azonban előreláthatólag a mostanihoz hasonló forróság ebben az időszakban nem tér vissza. Nagyjából a 30-32 fok körüli tartományban lehet majd a felmelegedés tetőpontja. Ezekben a napokban többnyire száraz időjárás dominálhat, de 17-e környékén már növekszik a csapadék esélye.

Augusztus 18-a körül

kissé nedvesebb léghullámok érkezhetnek térségünkbe. Az augusztus 17-19-e közötti időszakban nagyobb eséllyel fordulhatnak elő záporok, zivatarok, miközben átmenetileg kissé mérséklődhet a felmelegedés, de komoly, tartós lehűlésre utaló jelzések egyelőre nem látszanak. Sőt jelenleg nagyobb annak a valószínűsége, hogy a hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.