Az afrikai forróság egy jó darabig nem tér vissza

A hétvégén érkezett hidegfront egy jó időre kisöpörte térségünkből a forró, afrikai eredetű légtömegeket. A jövő hét elejétől ugyan fokozatos melegedés kezdődik, és visszatér a 30 fok körüli strandidő, azonban extrém hőségtől már nem kell tartani.

Vasárnap

A Dunántúlon szakadozottabb felhőzet várható néhány órás napsütéssel, a Dunától keletre ugyanakkor sok felhő borítja majd az eget, és eleinte többfelé, később egyre inkább már csak keleten kell további esőre, záporra, zivatarra számítani. Az erős északnyugati szél csak lassan mérséklődik. A Dunántúlon 23-26, ettől keletre csupán 18-22 fok között alakul a hőmérséklet.

A jövő héten visszatér a napsütéses, egyre melegebb, nyári idő

Hétfőre elvonulnak a felhők: egyre több napsütés, egyre melegebb, száraz időszak veszi kezdetét. Az éjszakák a hét elején még kimondottan frissek lesznek, délutánonként viszont kezdetben 25-30, majd a hét közepén 27-32, végül pedig 29-34 fok közötti részleges kánikula, igazi strandidő várható. (35 fok feletti extrém forróságra ugyanakkor ezúttal minimális az esély).

Péntek környékén kezdődik újabb változás

Pénteken megközelíti térségünket a következő hidegfront, ami a jövő hétvégére ismét záporokat, zivatarokat és lehűlést hozhat magával. A csapadék valószínűsége nagy, a lehűlés mértékében azonban még van bizonytalanság.