A hét nagy részében kitart a napsütéses strandidő

Péntekig szinte biztosan kitart a száraz, napos strandidő további melegedéssel. A hétvégén közelíti meg térségünket a következő hidegfront, de a vele érkező lehűlés mértékében még mindig van bizonytalanság.

Szerdán, csütörtökön és pénteken

továbbra is nyugodt, napos, egyre melegebb időjárás várható kevés gomolyfelhővel csapadék nélkül. (Esetleg szerdán este-éjszaka van esély a nyugati területeken több felhőre és egy-egy záporra.) Az éjszakák pár fokkal enyhülnek, de még így is kellemesen frissek maradnak, délutánonként pedig eleinte 30, majd 32 fok körüli igazi strandidő várható.

Hétvégén már közeledik a hidegfront

Szombaton az ország középső és keleti felén még kitarthat a napos, meleg időjárás, a Dunántúlon ugyanakkor már egyre nagyobb eséllyel kell záporokra, zivatarokra számítani, miközben a hőmérséklet néhány fokkal visszaeshet.

Vasárnap előreláthatólag kelet felé halad tovább a front, miközben elszórtan záporokat, zivatarokat okoz. A fronttal érkező lehűlés mértéke ugyanakkor még mindig bizonytalan. Jelenleg kb. 40% az esély arra, hogy országszerte jelentősebben, 20-26 fok közé frissül fel a levegő, és 60% a valószínűsége annak, hogy csak 1-2 fokos lehűlést hoz a front.

A jövő hét elején ismét melegszik az idő

Jóval nagyobb valószínűséggel a jövő hét első felében ismét emelkedő hőmérséklet és egyre több napsütés következik.