Még tartogat meglepetéseket az idei nyár

Augusztus 20-ára megérkezett a jelentős felfrissülést hozó hidegfront, azonban még korai temetni a nyarat. Egyre nagyobb az esély arra, hogy még egyszer megmutathatja az erejét az idei nyár.

Augusztus 20-án egy kis ízelítőt kaphatunk az őszből

A hidegfront nemzeti ünnepünkre jelentős felfrissülést és sok csapadékot hozott magával. Az erősen szeles időben vasárnap már csak 18-25 fok közötti maximumokat mérhetünk.

A hét első napjaiban még csak lassú javulás várható

Hétfőn lassanként elhagyja kelet felé az országot a lehűlést hozó hidegfront. Eleinte a keleti megyékben még sok felhőre és elszórt esőkre, záporokra számíthatunk, majd fokozatosan mindenhol csökken, felszakadozik a felhőzet. A hét első felében mérsékelten meleg, 24-25 fok körüli nappalokra, és hűvös (12 fok körüli) éjszakákra számíthatunk.

A jövő hét közepétől erős felmelegedés kezdődik

A hét közepétől ismét déliesre fordul felettünk az áramlás, ezzel pedig egyre melegebb, száraz légtömegek érkeznek térségünkbe. Úgy tűnik, hogy Dél-Európában nagyobb mennyiségű forró, afrikai légtömeg halmozódik fel, amelyből jó eséllyel mi is kaphatunk.  Nagyon valószínű, hogy az augusztus 25-29-e közötti időszakban visszatér a legalább 30 fok körüli strandidő, de akár erősebb, 35 fok körüli hőségre is van esély ezekben a napokban.

A térségünket érintő felmelegedés és az esetleges hőhullám mértéke, illetve tartóssága a jövő hét folyamán egyre pontosabban körvonalazódik majd.