Kánikulát és strandidőt hoz a nyár utolsó hétvégéje

Déliesre fordult az áramlás, ezzel pedig egyre melegebb légtömegek érkeznek fölénk. A nyár utolsó hétvégéje a napsütés és a 30 fok feletti hőség jegyében telik majd.

Pénteken

A sok napsütés mellett leginkább az északi megyékben jelenhetnek meg időnként gomolyfelhők. Ezekből a felhőkből azonban csak elvétve fordulhat elő egy-egy nyárias zápor. A hajnali 11-17 fokról délutánra 29-34 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap

továbbra is sokat süt majd a Nap, amit csak átmenetileg zavarnak gomolyfelhők. Csupán helyenként van esély egy-egy frissítő nyárias záporra, zivatarra, de alapvetően a száraz időjárás lesz jellemző. Az éjszakák lassanként tovább enyhülnek, délutánonként pedig általában 30-36 fok közötti országos hőségre számíthatunk.

A jövő hét elején

egy gyenge hidegfront érinti térségünket, ami elszórtan záporokat, zivatarokat, és pár fokos lehűlést okoz. Ez a hidegfront még nem hozza meg az őszies fordulatot, hiszen az átvonulása után is 28 fok körüli nyárias hőmérséklet valószínű. Sőt ezt követően valószínűleg ismét melegszik az idő.