A kánikula órái meg vannak számlálva – közeledik a lehűlést hozó front

Már szinte biztos, hogy hétvégén véget ér a késői kánikula. Érdemes kihasználni az utolsó igazán meleg és napsütéses napokat.

Csütörtökön még semmi változás nem lesz

Talán csak annyi, hogy tovább melegszik az idő: délután 30-32 fok körüli strandidőre és sok napsütésre számíthatunk.

Pénteken már megközelíti térségünket a hidegfront

Eleinte a Dunántúlon, később a középső országrészben is egyre gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet. Délelőtt még csak a nyugati határ mentén, délutántól már a középső megyékben is kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Keleten még napos vagy gyengén felhős idő lesz.  Az ország nagy részén még 29-34 fokos hőség valószínű, de a nyugati megyékben már pár fokkal hűvösebb lehet ennél.

Szombaton

A középső és keleti megyékben kezdetben még lehetnek hosszabb napos időszakok, és itt még 25-30 fok közé melegedhet a levegő, majd délutántól már egyre több felhő borítja az eget, és egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani. A Dunántúlon már csak 19-24 fok várható, de délutántól fokozatosan mindenhol visszaesik a hőmérséklet.

Vasárnap

kezdetben csökken a csapadék esély, majd a nap második felében délnyugat felől ismét több hullámban kell esőre, záporra számítani. Főleg délen és keleten jelentős mennyiségű eső is hullhat. Ekkor már országszerte hideg, szeles, őszies idő lesz 17-23 fok közötti hőmérséklettel. Sőt a tartósan csapadékos helyeken még ennél is hűvösebb lehet.

A jövő hét első felében

lassanként elvonulnak az esőfelhők, de a középső és keleti megyékben eleinte még többfelé valószínű csapadék. A hőmérséklet alig emelkedik, továbbra is 20 fok közelében maradnak majd a maximumok.