Igazi kora őszies hangulatú napok előtt állunk

A hétvégén érkezett markáns hidegfront mögött évszakot váltott időjárásunk. Az előttünk álló hét már a kora őszies idő jegyében telik majd.

Hétfőn

az ország északkeleti-keleti felén még sok lesz a felhő, és kezdetben további esőre, záporokra van esély.  A nyugati- és középső megyékben már hosszabb időszakokra kisüthet a Nap, és csapadék nem valószínű. A hűvös (10-12 fok körüli) hajnal után délutánra is csupán 17-23 fok közé melegszik a levegő.

Kedden

a kezdeti naposabb idő után északkelet felől gyakran megnövekszik a felhőzet, és főleg az ország északkeleti harmadán újból egyre nagyobb eséllyel alakulnak ki esők, záporok. Reggel 10, délután 22 fok körüli értékek valószínűek, (nyugaton lehet a melegebb).

Szerdán és csütörtökön

A néhány órás napsütést ismét többször zavarják majd felhők, de ezekből csak elszórtan fordulhatnak elő gyenge esők, záporok. A maximumok továbbra is 22-23 fok környékén maradnak.

Péntektől már melegedés jöhet

A hét vége felé egy tőlünk nyugatra kialakuló erősebb ciklon előtt déliesre fordulhat az áramlás, amellyel melegebb légtömegek érkezhetnek hozzánk. Hétvégére 25-27 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés.