Hétvégére visszatér a nyáriasabb idő

Egyre kedvezőbbek az esélyek arra, hogy hétvégére melegebbre forduljon az időjárás, de addig még egy kisebb lehűlést kell átvészelnünk.

Szerdán egy újabb hidegfront közeledik felénk, de előtte még

országszerte többórás napsütésben bízhatunk, és 24-25 fok köré melegszik a levegő. Délutántól aztán nyugat felől egyre több felhő borítja majd az eget. Eleinte csak a Dunántúlon, estétől már a középső megyékben is kialakulhatnak kisebb esők, záporok.

Csütörtökön ismét hűvösebb, felhősebb időjárás valószínű

Csütörtökön alapvetőn sok felhő lesz felettünk, inkább csak az északi megyékben van esély időnként kevés napsütésre. Dél felé haladva egyre nagyobb eséllyel fordulnak elő esők, záporok. A felhők miatt a hajnal kissé enyhébb lesz, délután viszont csak 20 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétvégére visszatér a késő nyári idő

Pénteken kezdetben még felhősebb, délutántól azonban már egyre inkább napos és melegedő időjárás valószínű 23 fok körüli maximumokkal.

Szombaton a sok napsütés és a dél felől érkező meleg levegő hatására már 25-28 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Vasárnap eleinte még maradhat a napos, meleg nyárutó. A délkeleti megyékben akár 30 fok sem kizárt, de várhatóan tőlünk nyugatra egy hidegfront intenzívebb felhő-és csapadékzónája helyezkedik majd el, ami egyre inkább közeledhet felénk. Egyelőre azonban még nagy a bizonytalanság abban, hogy ez a hűvös, csapadékos légtömeg milyen mértékben lesz hatással a mi időjárásunkra.