Itt az ősz első teliholdja – megint változik az időjárás

Szeptember 6-án van holdtölte, és ezzel együtt ismét változik időjárásunk. Megfigyelhető, hogy a Hold fázisváltásaival párhuzamosan az időjárás jellege is átalakul. Ma nyugat felől egy frontrendszer közeledik felénk, amely csütörtökre felhősebb, hűvösebb időt hoz magával.

A front előtt szerdán eleinte még lesznek hosszabb napos időszakok, és 25 fok közelébe melegszik a levegő. Délután aztán nyugat felől fokozatosan egyre több felhő érkezik fölénk. Délután még csak a Dunántúlon, estétől már máshol is számíthatunk szórványos esőkre, záporokra.

Csütörtökön

sok felhő borítja majd az eget, inkább csak rövid időszakokra süthet ki a Nap. Az ország délnyugati felén nagyobb eséllyel, északkelet felé haladva egyre kisebb valószínűséggel alakulnak ki esők, záporok. A maximum hőmérséklet 20 fok körül tetőzik, sőt a tartósan csapadékos vidékeken csak 15 fok környékén alakul.

Péntektől már javulás várható

Fokozatosan csökken a felhőzet, egyre több napsütésre, emelkedő hőmérsékletre számíthatunk. Hétvégén kellemes, késő nyárias melegre van kilátás.