Ilyen időjárásra számíthatunk szeptember hátralévő részében

Úgy tűnik, hogy tovább folytatódik az elmúlt egy hétre jellemző változékonyság. Szeptember hátralévő részében is mozgalmas, gyakran változó időjárásra van kilátás hullámzó hőmérséklettel, időnként már erősebb lehűlésekkel.

Szeptember 8-11-e között

átmenetileg melegebb, nyáriasabb napokra számíthatunk erősödő nappali felmelegedéssel. A hétvégén és a jövő hét elején a 25-30 fok közötti tartományban alakulhatnak a maximumok. Eleinte szárazabb, majd a jövő hét első felében egyre inkább nedves léghullámok érkeznek fölénk, így növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Szeptember 12-13-a körül

már egy intenzívebb csapadékzóna érheti el térségünket, így ekkor jelentősebb mennyiségű eső is hullhat, amit lehűlés kísér.

Szeptember 14-17

Ebben az időszakban – nagyobb bizonytalanság mellett – van esély ismét egy kisebb felmelegedésre, de tartósan zavartalan napsütésnek kicsi a valószínűsége. Időről-időre frontok felhőzete érinthet bennünket.

A hónap második felében

egyrészt a 18-20-a, másrészt pedig a 25-29-e közötti periódusban vannak erősebb lehűlésre és jelentősebb csapadékra utaló jelzések. Ekkor jöhetnek létre olyan ciklonok, amik térségünket is érintik.

A köztes időszakokban nem látszik sem drasztikus lehűlés/felmelegedés, illetve nagy mennyiségű csapadék. Ez nem azt jelenti, hogy ne fordulhatna elő ilyen, de az asztrológiai módszerrel készült előrejelzések alapján jelenleg csekély a valószínűsége.