Hétfőig tovább melegszik az idő, aztán újabb hidegfront jön

A hétvégén és még hétfőn is élvezhetjük a kellemes, késő nyárias időjárást, aztán keddre ismét egy hidegfront hoz lehűlést és csapadékot.

Szombaton

délután a legtöbb napsütésre a Dunántúlon számíthatunk, míg a Dunától keletre gyakran megnövekszik a felhőzet, és főleg a keleti megyékben van esély szórványos záporokra, zivatarokra. A délies széllel 24-29 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap

már a hajnal is enyhébb (11-17 fok) lesz, napközben pedig 25-31 fok közötti nyárias melegre van kilátás. A többórás napsütést ezúttal a Dunántúlon és főként délutántól zavarhatja egyre több felhő, de inkább csak a nyugati határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor.

Hétfőn

még tovább melegszik az idő: hajnalban 16-18, délután 30 fok körüli hőmérséklet valószínű sok napsütéssel. Délutántól azonban a közeledő hidegfront jeleként a Dunántúlon már erősebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és a nyugati megyékben estétől növekszik a záporok, zivatarok esélye.

Kedden hidegfront érkezik

Kedden nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kell esőkre, záporokra számítani. Az erős északnyugati széllel 20-22 fok köré esik vissza a hőmérséklet.