Csütörtökön átmenetileg újra nyárias meleg lesz, akár 28-29 fok is lehet

A keddi lehűlés után megint emelkedik a hőmérséklet. Csütörtök délután már igazi nyárias hangulatú idő lesz, de nem sokáig, ugyanis csütörtök este máris érkezik a következő hidegfront.

Csütörtökön napközben nyárias idő, majd este hidegfront

Csütörtök délutánig sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk: a reggeli 10-15 fokról délutánra az erős délnyugati széllel 24-29 fok közé melegszik a levegő. A Dunántúlon viharos lökések is kísérhetik a délnyugati szeletA késő délutáni-kora esti órákban aztán északnyugat felől megérkezik a hidegfront. Eleinte a Dunántúlon, az esti-éjszakai órákban máshol is gyakran beborul az ég, és elszórtan fordulnak elő esők, záporok, zivatarok, miközben viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.

Pénteken a front mögött ismét mérsékelten meleg idő

Péntek hajnalban még többfelé lehet csapadék, majd a front napközben kelet-délkelet felé elhagyja térségünket. Mögötte felhőátvonulások, erős, majd gyengülő északnyugati szél és frissebb időjárás valószínű, eleinte egy-egy záporral. Pénteken 20 fok körüli maximumok valószínűek.

Ezzel még nem ér véget a hőmérsékleti hullámvasút

Szombaton ismét déliesre fordul az áramlás, újra meleg légtömegek áramlanak fölénk, de a nyugati országrészt már megközelítheti a következő hidegfront, így A Dunántúlon, főleg annak is a nyugati felén újból egyre több felhő lehet az égen, és egyre nagyobb eséllyel fordulhatnak elő záporok. Az ország nagy részén 25-30, nyugaton 20-25 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Ez a hidegfront várhatóan lassabban araszol majd kelet felé, így egyelőre még bizonytalan, hogy mikor fog átvonulni. Legkorábban vasárnap, de legkésőbb hétfőre a keleti országrészben is visszaeshet a hőmérséklet, és a front mentén többfelé valószínű csapadék is.