Nyárias időt, lehűlést és kiadós esőket is hoz ez a hétvége

Méltó befejezése lesz a hétvége az elmúlt hét erősen hullámzó időjárásának. A következő két napban ismét jelentős változásokra kell felkészülni.

Pénteken hűvösebb, mérsékelten meleg idő

A csütörtök éjszaka átvonult hidegfront mögött pénteken mérsékelten meleg, frissebb időjárás lesz. Az ország nagy részén a néhány órás napsütést gyakran zavarják még felhők. Különösen a nyugati és déli megyékben a délutáni órákig borult maradhat az ég, és ezeken a területeken még kialakulhat kisebb eső, zápor. Délután 16-22 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Szombaton a déli és keleti megyékben erős felmelegedés

Szombaton hajnalban-reggel a dunántúli- és északi megyék fölött egy felhősáv vonul majd át elszórt esőkkel. Napközben pedig jelentős különbség alakul ki az északnyugati és délkeleti ország rész időjárása között.

A Dunántúl keleti és déli felén, illetve a középső-, valamint keleti országrészben délies áramlással erős felmelegedés kezdődik: 25-30 fok közötti nyárias értékeket mérhetünk. Keleten/délkeleten lesz  a legmelegebb. Ezeken a területeken a napsütést ugyan felhősebb időszakok zavarják, de estig csak helyenként fordulhat elő egy-egy zápor. Az esti órákban aztán nyugati irányból egyre többfelé várható csapadék.

A Dunántúl nyugati-északnyugati felét ugyanakkor már korábban eléri a következő hidegfront felhőzete, így ott napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte szórványosan késő délutántól egyre többfelé kell esőkre, záporokra készülni. Itt 20-22 fok körül alakulnak a maximumok

Vasárnap országszerte kiadós esők, záporok

Vasárnapra országszerte beborul az ég, és főleg a nap első felében sokfelé várható eső, zápor. Többfelé kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás. Délután nyugaton már felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon 18, a középső megyékben 20, míg keleten még 25 fok körüli hőmérséklet valószínű.