Ilyen időjárás valószínű szeptember második felében

Szeptember második fele már igazán hűvös, hamisítatlan őszies napokat is tartogat. Előreláthatólag két hullámban érkezik majd erősebb lehűlés, kiadós csapadék pedig több alkalommal is valószínű. Emellett továbbra is megmarad a változékonyság.

Szeptember 16-17

Szombaton nyugaton őszies, keleten nyárias hőmérsékletek lesznek. Szombat estétől nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, ami vasárnapra átterjed az egész országra. Ekkor sokfelé van esély kiadós esőkre, miközben nyugatról kelet felé haladva fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, de keleten még vasárnap is meleg maradhat az idő.

Szeptember 18

átmenetileg szárazabbra fordul az idő, több órás napsütés várható, majd délutántól délnyugat-nyugat felől újabb felhősödés kezdődik. 20 fok körül alakul a hőmérséklet

Szeptember 19-21-e között

Hideg, gyakran csapadékos, szeles idő valószínű, több helyen hullhat jelentős mennyiségű eső. Eleinte a keleti megyékben még lehetnek kevéssel 20 fok feletti értékek, majd ott is jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A tartósan borongós, esős vidékeken már napközben is 15 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Szeptember 22-24

Ebben az időszakban szárazabb, csendesebb napokra van esély, lassanként emelkedő hőmérsékletekkel, de az éjszakák már kimondottan csípősek lehetnek. (22-23-a körül a fagyzugos völgyekben 0 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet.)

A hónap utolsó hetében

megint nagyon mozgalmas időjárás alakulhat ki: a kezdeti felmelegedést a 25-28-a közötti napokban egy komolyabb lehűlés követheti jelentős csapadékkal, majd szeptember legvégére újból felmelegedés jelei látszanak.