Keddtől újabb esők és tartósan hűvös idő – itt az igazi ősz

Az elmúlt 24 órában a Dunántúlon és a középső országrészben sokfelé hullott nagy mennyiségű csapadék, és jelentősen visszaesett a hőmérséklet. Hétfőn átmenetileg szárazabb levegő érkezik fölénk, de keddtől ismét csapadékosra fordul az időjárás.

Hétfőn átmenetileg szárazabb idő

Hétfő reggelre elvonulnak az esőfelhők, viszont hajnalban többfelé párássá, ködössé válhat a levegő, és kimondottan hideg (6-11 fok) lesz. Napközben az időnként megnövekvő felhőzet mellett néhány órás napsütésre és 20 fok körüli, mérsékelten meleg időre számíthatunk. Délutántól aztán nyugat-délnyugat felől ismét egyre több felhő érkezik. Este a Dunántúl nyugat felén már eleredhet az eső.

Kedden ismét egyre többfelé várható eső

Kedden nyugat-délnyugat felől egyre többfelé valószínű újabb eső, zápor. Ismét a nyugati és középső országrészben van esély jelentősebb mennyiségre és 15 fok körüli maximumokra, míg  keleten, az érkező csapadékzóna előtt még 20-24 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

A hét közepe is hűvös, csapadékra hajló időt hoz

Szerdán és csütörtökön továbbra is nedves léghullámok lesznek felettünk, így a kevés napsütés mellett gyakran beborul az ég, és több alkalommal kell újabb esőkre, záporokra készülni. Ekkor már országszerte 14-19 fok közötti, októbert idéző hőmérsékletek valószínűek.