Mikor jöhet a vénasszonyok nyara?

A következő napokban már tartósan hűvös, csapadékos, hamisítatlan őszi időjárásra van kilátás. A múlt hetihez hasonló erős felmelegedésekre nem számíthatunk. De a kérdés az, hogy vajon lesz-e még nyugodt, napsütéses, kellemesen meleg időszak?

Legkorábban szeptember végén van esély erre

A mostani hűvös, esős időszak után a hét végétől már javulás kezdődhet, és úgy tűnik, hogy a jövő hét elejére kellemesebb, naposabb időjárás alakulhat ki. Ekkor kezdődhet egy vénasszonyok nyara jellegű időszak, ami akár október elejéig is elhúzódhat. Egyelőre azonban még nem lehetünk teljesen biztosak benne, hogy ez tartós lesz, hiszen a 25-28-a közötti napokban – jelentős bizonytalanság mellett – van esély arra, hogy egy átmeneti lehűlés megszakítja ezt a periódust. Szeptember utolsó-, illetve október első napjait hullámzó időjárás jellemezheti, viszont a szeptember 29-október 3-a közötti periódusban jöhet néhány napsütéses, kellemesen enyhe nap.

Október végére is látszanak felmelegedésre utaló jelzések

Az október elejinél természetesen már gyengébb formában, de az október 23-november 3-a közötti időszakban még egy hulláma lehet az indián nyárnak. Ekkor az átlagosnál melegebb, napsütésben gazdag időjárásra utaló jelzések vannak túlsúlyban.