A hétvégén újabb esők jöhetnek és hűvös marad az idő

Minimálisra csökkent az esélye annak, hogy ezen a hétvégén jelentős javulás kezdődjön. Pénteken átmenetileg ugyan szárazabbra fordul az idő, de a hétvégén újból nedves légtömegek érkeznek, így ismét a borongós, esőre hajló időjárás lehet jellemző.

Pénteken

napközben már időnként felszakadozik a felhőzet, és legalább néhány órára országszerte kisüthet a Nap. Kisebb esőkre, záporokra már csak elszórtan számíthatunk. Jelentős, nagy területet érintő csapadék ezúttal már nem várható. A hűvös (9-10 fok körüli) reggel után délutánra is csupán 14-19 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén

nedvesebb levegő áramlik fölénk északkeleti irányból, így újból gyakran megnövekszik a felhőzet, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a Nap. Országszerte több alakalommal számíthatunk kisebb esőkre, záporokra. Elsősorban az ország északi és keleti felén nagyobb a csapadék valószínűsége. Marad a hűvös idő: általában 14-19 fok között alakulnak a maximumok, de a tartósan esős vidékeken pár fokkal hidegebb is lehet ennél.

A jövő hét első felében kezdődhet lassú javulás

Hétfőn még előfordulhatnak szórványos esők, záporok, és hűvös idő valószínű, majd keddtől lassanként szárazabbra és egyre melegebbre fordulhat az időjárás.