Még van esély 25 fok körüli indián nyárra

Már a mostani csendes, napsütéses időjárás is tekinthető indián nyárnak, de a hőmérsékletek kissé alacsonyabbak, mint amit a vénasszonyok nyarától elvárnánk. Jó hír, hogy idén ősszel még van esély hasonlóan kellemes időszakokra, sőt október első felében, ha csak rövid időre is, de akár 25 fok körüli nyárias magasságokba is emelkedhet a hőmérséklet.

Az október 6-12-e közötti időszakban jöhet még erősebb felmelegedés

Október első napjaiban ugyan már változékonyabb, és néhány fokkal hűvösebb időjárás valószínű, de ezt követően még valószínűleg visszamelegszik az idő. A nyugat felől érkező frontok előterében Dél-és Közép Európát időről-időre kellemesen enyhe léghullámok áraszthatják el. Különösen október 10-e környékén kedvezőek az esélyek arra, hogy átmenetileg késő nyárias hangulatú időjárás alakuljon ki.

Október végén és november elején lehet még egy utolsó hulláma az indán nyárnak

Az asztrológiai prognózisok szerint október utolsó-, illetve november első hetében összességében az átlagosnál melegebb időjárásra utaló jelzések vannak túlsúlyban. Ekkor már természetesen jóval gyengébb kiadásban, de bízhatunk még kellemes, vénasszonyok nyara jellegű időjárásban.