Felemás időt hoz az október: indián nyár és erős lehűlések várhatóak

Az asztrológiai előrejelzések alapján meglehetősen változatos időjárást tartogat az idei október: kellemesen enyhe vénasszonyok nyarára és erősebb lehűlésekre (novembert idéző hidegre) is számíthatunk már.

Véget ér az eseménytelen napok sora

Október 3-án hidegfront érkezik esőkkel, záporokkal. Ez a front lezárja az elmúlt egy hét csendes, nyugodt időjárású időszakát, de nem hoz sem tartós sem jelentős lehűlést, hiszen a hét közepén ismét melegedés kezdődik. Olyannyira, hogy csütörtökön a déli-délkeleti országrészben már 23-24 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Az október 5-ei telihold után erősebb lehűlésre van esély

Október 6-án, pénteken már egy markánsabb hidegfront érheti el térségünket szórványos csapadékkal és jelentősebb lehűléssel: ekkor már 14-15 fok köré eshetnek vissza a maximumok, és úgy tűnik, hogy ezzel egy hűvösebb, változékony periódus veheti kezdetét. Kis eséllyel 9-e körül még visszamelegedhet az idő, azonban 10-e környékén egy erősebb ciklon haladhat el közelünkben, így ekkor ismét növekszik a hideg, csapadékos időjárás valószínűsége.

Október 12-20-a között

alapvetően a változékony időjárásra utaló tendenciák vannak túlsúlyban hullámzó hőmérséklettel. Ebben az időszakban 1-2 napra már komolyabb lehűlésre is érdemes készülni, az átlagosnál jóval alacsonyabb hőmérsékletekkel és kiadós esőkkel. (A magasabb hegycsúcsainkon akár havaseső/havazás sem kizárt.)

A hónap vége felé jöhet ismét vénasszonyok nyara jellegű időjárás

A hónap utolsó napjaira felmelegedésre utaló jelzések látszanak, így oktòber végén még egyszer visszatérhet a kellemes indián nyár.