Keddtől változékony időszak kezdődik – véget ér az eseménytelen időjárás

Már csak hétfőn élvezhetjük az elmúlt hétre jellemző eseménytelen, nyugodt, frontmentes időt. Kedden egy hidegfront érkezik, ami után valószínűleg ismét hullámzó időjárású periódus veszi kezdetét.

Hétfőn még napos, csendes idő

Hétfőn délután folytatódik a csendes, napsütéses időjárás 20 fok közeli hőmérséklettel.

Kedden hidegfront, de délkeleten még meleg idő

Kedden hajnalban északnyugat felől fokozatosan beborul az ég, de a délkeleti, keleti megyékben még több órás napsütésre van kilátás. Délelőtt még csak az északi és nyugati megyékben, délutántól már máshol is egyre többfelé várható eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék azonban ezúttal nem valószínű. Az északi és nyugati megyékben már csak 14-17, máshol még 18-23 fok között alakul a hőmérséklet.

A hét közepén ismét erősödő felmelegedés

Szerdán a front mögött kezdetben még frissebb, szeles idő várható, majd gyengül a légmozgás, és a magasban máris melegedés kezdődik. 18 fok körüli hőmérséklet valószínű több órás napsütéssel, csapadék nélkül.

Csütörtökön a sok napsütés és a délnyugat felől érkező meleg levegő hatására már 19-24 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés.

Pénteken újabb hidegfront érkezik

Pénteken előreláthatólag egy újabb hidegfront éri el térségünket, ami elszórt záporokat és jelentősebb lehűlést hozhat magával. Ekkor 14-15 fok köré eshet vissza a hőmérséklet.

A hétvégén is marad a változékony időjárás

Úgy tűnik, hogy a pénteki hidegfront mögött változékony, időnként csapadékos, szeles időszak következik. A hőmérséklet alakulásában még van bizonytalanság. A hét legvégén/a jövő hét elején átmeneti felmelegedés után újabb erős lehűlés jöhet.