Két hidegfront között a hét közepén átmeneti felmelegedés

A keddi hidegfront viszonylag gyorsan átvonul felettünk. Szerdán és Csütörtökön újra csendesebb, egyre melegebb időjárásra számíthatunk, de pénteken máris itt a következő hidegfront, ami erősebb lehűlést hozhat.

Kedden fokozatosan beborul az ég

Kedd délután a kezdetben naposabb déli-délkeleti megyékben is fokozatosan egyre több felhő borítja majd az eget. Eleinte északon-északnyugaton, késő délutántól már a középső, estétől pedig a keleti-délkeleti vidékeken is számíthatunk esőkre, záporokra élénk északnyugati szél kíséretében. Az ország délkeleti kétharmadán még 18-23, az északi-északnyugati területeken már csak 13-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán felszakadozik a felhőzet

A hidegfront szerda reggel kelet felé el is hagyja az országot. Mögötte fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és a több órás napsütésben kellemes, 18 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk. Csapadékra már minimális az esély.

Csütörtökön erősödő felmelegedés

Csütörtökön délnyugat felől átmenetileg melegebb léghullámok érkeznek fölénk: délutánra már 18-24 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. Eleinte még hosszabb napos időszakok valószínűek, majd a késő délutáni-esti óráktól az újabb, közeledő hidegfront hatására északnyugat felől elkezd növekedni a felhőzet.

Pénteken érkezik a következő hidegfront

Pénteken északnyugat felől ismét gyakran beborul az ég, és szórványosan fordulnak elő esők, záporok. Az élénk-erős északnyugati széllel hidegebb léghullámok árasztják el térségünket: 14 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.