A pénteki hidegfront már erősebb lehűlést hoz

A keddi hidegfront után ismét melegedés kezdődik, de nem sokáig, ugyanis pénteken máris átvonul felettünk a soron következő hidegfront, ami már erősebb lehűlést hoz magával. Ezt követően hűvösebb napokra van kilátás.

Csütörtökön

a reggeli, délelőtti órákban több felhő boríthatja majd az eget, de délutánra ismét hosszabb napos időszakokra számíthatunk. Az élénk délnyugati széllel pedig kellemesen enyhe léghullámok érkeznek: 18-24 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt a déli-délnyugati határ mentén akár 25 fok sem kizárt. Az esti órákban aztán északnyugat felől megérkezik a következő hidegfront, így fokozatosan beborul az ég, és északnyugatira fordul a szél.

Pénteken

átvonul felettünk a hidegfront. Főleg a nap első felében valószínű sok felhő, és ekkor fordulhatnak elő szórványos esők, záporok. (A délnyugati megyékben nagyobb a csapadék esélye.) Délután aztán felhőátvonulásokra, szeles, hűvös időre számíthatunk 14 fok körüli maximumokkal.

A hétvégén

mérsékelten meleg/kissé hűvös októberi időjárás valószínű hajnalonként 5-8, délutánonként 15-16 fok körüli hőmérsékletekkel. Az időnként megnövekvő felhőzetből szombaton kisebb, vasárnaptól már ismét nagyobb eséllyel alakulhatnak ki gyenge esők, záporok.