Vasárnap és a jövő hét első felében is hűvös, igazi októberi idő várható

A pénteken átvonult hidegfront után a következő napokban jelentős felmelegedésre nem számíthatunk: csípős, helyenként gyengén fagyos éjszakák és hűvös nappalok valószínűek.

Felhősebb vasárnap

Vasárnap hajnalban északnyugat felől egyre több felhő borítja majd az eget. Napközben eleinte többnyire felhős idő valószínű rövid napos időszakokkal, majd délután a Dunántúlon elkezd felszakadozni a felhőtakaró. Kisebb eső, gyenge zápor csak elszórtan várható, főleg az ország északi harmadán. Reggelre általában 2-7 fok közé hűl le a levegő, de helyenként gyenge fagy sem kizárt. Délutánra 15 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn csökkenő felhőzet

Hétfőn eleinte még több felhő lehet felettünk, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor, majd több órára kisüt a Nap. A hideg hajnal után továbbra is 15 fok közeli maximumokra van kilátás.

Kedden

a néhány órás napsütés gyakran zavarják majd felhős időszakok, és helyenként fordulhat elő egy-egy zápor. A hőmérséklet 1-2 fokot emelkedhet.

Felhősebb, esőre hajló szerda

Szerdán egy közelünkben elhaladó ciklon hatására nedvesebb léghullámok áramlanak fölénk, így ismét sok felhő lesz felettünk, és többfelé alakulhat ki eső, zápor, nagyobb eséllyel az ország északi-északkeleti harmadán. A hajnal enyhébb lesz, napközben pedig 17 fok körüli értékeket  mutathatnak a hőmérők.