Még pár napig kitart a csendes idő, aztán megérkezik az erős hidegfront

Lassan a végéhez közeledik az elmúlt egy hét kellemesen enyhe, frontmentes időjárása. Valószínűleg vasárnap éri el térségünket nyugat felől az a hidegfront, ami a jövő hét elejére 8-10 fokos lehűlést és esőket hoz magával.

Pénteken

hajnalban már nagyobb területen képződhet pára és köd, ami délelőtt lassan oszlik csak fel. Főleg az ország északi-északnyugati felén még délután is maradhatnak párás, felhős vidékek, az ország nagy részén azonban továbbra is a kellemes, napsütéses időjárás lehet a jellemző. A hajnali 3-8 fokról délutánra 18-24 fok közé melegszik a levegő, de a felhősebb tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Szombaton

még kitart a nyugodt időjárás, de már több felhő boríthatja az eget, és inkább már csak az ország déli felén van esély hosszabb napos időszakokra. A maximum hőmérséklet egyelőre még 20 fok közelében alakul majd.

Vasárnap érkezik a jelentősebb változást hozó front

Vasárnap délelőtt még kisüthet néhány órára a Nap, majd nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és eleinte a Dunántúlon, később máshol is egyre többfelé ered el az eső, miközben megerősödik az északnyugatira forduló szél. Az ország nyugati és északi felén már csak 13-16, máshol még 17-20 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A jövő hét elejére erős lehűlés sokfelé esővel

Hétfőn már országszerte borongós, szeles, hideg idő valószínű, sokfelé esővel, záporokkal, több helyen kiadós mennyiségben. Jelentős lehűlés várható: 10-12 fok köré mérséklődik a nappali felmelegedés.

Kedden kezdetben még többfelé van esély csapadékra, majd csökken a felhőzet, de egyelőre marad a hűvös időjárás.

A jövő hét közepétől ismét javul az idő

A hét közepétől délnyugat felől enyhébb légtömegek érik el Európa délnyugati és nyugati tájait, amelynek egy része fölénk is eljuthat, így a jövő hét második felében – egyelőre bizonytalan mértékű – felmelegedés következhet.