A hét közepére átmeneti felmelegedés valószínű, akár 20 fok is lehet

A hétfői kiadós esőzések után keddtől szárazabbra fordul, csütörtökön, illetve pénteken pedig átmenetileg több fokkal melegszik az idő. Hétvégére ugyanakkor ismét lehűlésre utaló jelzések körvonalazódnak.

Kedden

hajnalban észak-északnyugat felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet, és egyre nagyobb területen szűnik meg az esőzés. Napközben szeles, mérsékelten meleg időre számíthatunk néhány órás napsütéssel, amit időnként felhősebb időszakok zavarnak majd. A reggeli 5-10 fokról délutánra 10-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet. (Ez nagyjából megfelel az ilyenkor szokásosnak.)

Szerdán

eleinte még kisüthet hosszabb időre a Nap, majd délután gyakoribb felhősödésre van esély, de inkább csak északon fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor. A hideg (0-5 fok) hajnal után továbbra is 10-15 fok közötti maximumokra számíthatunk.

Csütörtökön és pénteken

nem valószínű zavartalan napsütés, azonban délnyugat felől a korábbiaknál melegebb léghullámok érik el térségünket, így az ország nagy részén 15-20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétvégére lehűlés valószínű

Előreláthatólag a péntek esti holdfázis-váltás környékén éri el térségünket egy újabb hidegfront, ami mögött a hétvégén ismét szeles, változékony, egyre hűvösebb időjárás következhet. A hónap utolsó napjaiban megint van esély kiadósabb esőre.